Start fietsen naar gebouw C, Radio Kootwijk

Staatsbosbeheer en De Droomfabriek hebben een oplossing gevonden voor het auto verkeer naar en parkeren bij gebouw C, de trainingslocatie van De Droomfabriek, van Radio Kootwijk. Op 1 november 2023 zijn 27 fietsen, tandems en steps in gebruik genomen. Voortaan parkeren gasten en medewerkers voor gebouw C op het parkeerterrein achter gebouw H en nemen vanaf daar de fiets. Wandelen mag natuurlijk ook! Een bestaand gebouw is geschikt gemaakt als startpunt voor het bezoek aan gebouw C. Hiermee beschermen we de bijzondere natuur in en rond Radio Kootwijk; worden gemotoriseerde verkeersbewegingen beperkt en blijven we binnen de eisen van wet- en regelgeving.

Op deze manier is het mogelijk om op een passende manier te ondernemen in Natura 2000 gebied. Dat is belangrijk: niet alleen voor de natuur, maar ook voor het duurzaam in stand houden van de monumenten. Daarom is Staatbosbeheer blij dat deze oplossing bereikt is met De Droomfabriek, huurder van gebouw C. De investeringen en kosten worden gedragen door beide partijen. De fietstocht is 1,7 km en draagt bij aan de beleving midden op de Veluwe. Bij slecht weer zijn er poncho’s beschikbaar. Gelukkig valt de meeste regen er meestal naast.

Bij De Droomfabriek mogen van Staatsbosbeheer vijf auto’s geparkeerd staan voor mindervaliden en laden&lossen. Staatsbosbeheer werkt intensief aan een concept vervoersplan in samenwerking met de gemeente Apeldoorn en provincie Gelderland met als doel een emissieloos en zo autoluw mogelijk Radio Kootwijk.