De omgeving

De omgeving

Een ruige omgeving en beschermd natuurgebied. Daar ligt het imposante gebouw van Radio Kootwijk dat in het hart van de Veluwe staat. In een groot open gebied, omzoomd door Nederlands grootste bos. De heidevelden en zandverstuivingen, het Kootwijkerzand genoemd, beslaan een oppervlakte van 700 hectare. Dit is uniek in Nederland en ook in Europa.

Flora en Fauna

De stilte en ruimte rondom het zendstation waren nodig voor ongestoorde verbindingen, maar bood ook ruimte aan een vrije ontwikkeling van de natuur. Flora en fauna vinden hun thuis in de glooiende heuvels van dit uitgestrekte gebied. Staatsbosbeheer onderhoudt het terrein (bossen en heidegronden) opdat de leefomgeving zo optimaal mogelijk blijft voor de bijzondere flora en fauna.

Natura 2000

Natura 2000 is een netwerk van de meest waardevolle natuurgebieden in Europa. Dit netwerk wil met beschermde gebieden de biodiversiteit in Europa veiligstellen en ervoor zorgen dat planten en dieren niet verdwijnen.
Radio Kootwijk behoort met zo'n 160 andere gebieden in Nederland tot Natura 2000. De beschermde status betekent niet dat er in de Natura 2000 gebieden niets meer kan en mag. Sterker nog, Staatsbosbeheer wil juist iedereen zo veel mogelijk laten genieten van de prachtige natuur, op verantwoorde wijze met respect voor de natuur.

Publiek gebruik

De natuur rond Radio Kootwijk omvat een uitgestrekte variatie aan bossen, paden en glooiend heidelandschap. Uitgestrekte fiets- en wandelpaden en diverse pleisterplaatsen voor rust en recreatie, geven publiek de gelegenheid hiervan te genieten.

7 400x400 Radio-Kootwijk
400x400 Gebouw A_klaprozen 2kopie

Radio Kootwijk

Hier Radio Kootwijk
Radioweg 1
7348 BG Radio Kootwijk

T: 055 - 519 16 65 (ma-vr 9-17uur)
Einfo@hierradiokootwijk.nl

 

Contact & bereikbaarheid

oplaadpunten

Blijf op de hoogte van Radio Kootwijk.
Meld u aan voor de voor de nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.