Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer & Radio Kootwijk

Het Rijksmonumentale complex Radio Kootwijk, ofwel het voormalig zendstation van de PTT dat onder Staatsbosbeheer valt, is tegenwoordig een toonbeeld van eigentijds gebruik in een historische setting: het hoofdgebouw, het voorplein en de beide 'annexen' doen dienst als evenementenlocatie voor allerhande bijeenkomsten.

Twintig historische gebouwen

Wat velen niet weten is dat het gehele complex twintig historische gebouwen omvat die nagenoeg alle zijn gerestaureerd en in gebruik zijn. Voor elk wat wils, groot of klein. Naast diverse evenementen, worden er ook excursies en rondleidingen georganiseerd en zijn er openstellingen in het hoofgebouw. Ook doet Staatsbosbeheer jaarlijks mee aan de Open Monumentendagen, die tijdens deze dagen goed zijn voor de meeste bezoekers in de Provincie Gelderland. Een bescheiden team van 7 medewerkers van Staatbosbeheer is belast met het dagelijks beheer van het complex en zet zich in om een kostenneutrale exploitatie te realiseren. Met zoveel monumenten een ware opgave!

Beschermen, Beleven en Benutten

Staatsbosbeheer heeft in haar beleidsdoelstelling de termen Beschermen, Beleven en Benutten verankerd. Termen die terugkomen in alles wat we doen, en ook in deze volgorde. Op Radio Kootwijk proberen we de monumentale waarden van de panden én de omliggende natuur optimaal te beschermen door deze te herstellen waar nodig en te onderhouden op een professionele wijze. Juist dit ensemble willen we openstellen voor een zo divers mogelijk publiek. Zo maken we de beleving voor verschillende doelgroepen tot een onvergetelijke ervaring. Of het nu een concert is, een rondleiding, een fotoreportage of een bedrijfsbijeenkomst: hier midden in het hart van de Veluwe in een Natura 2000 gebied komen de rust, ruimte en cultuurhistorie je tegemoet. Deze hoogwaardige architectuur midden in zo’n bijzonder natuurgebied is geen alledaags samenspel. Wel op Radio Kootwijk. Met de opbrengsten uit de evenementen faciliteren we het voortdurende onderhoud van de gebouwen en zorgen we ervoor dat het er iedere dag weer keurig bij staat.

Rust, Ruimte en Cultuurhistorie

Op Radio Kootwijk gaat Staatsbosbeheer uit van de kernwaarden Rust, Ruimte en Cultuurhistorie en geven we deze begrippen invulling door middel van het faciliteren van de verschillende ruimtes. Aandachtsgebieden zijn(radio-zend)historie, architectuur, monumenten, techniek, flora & fauna en milieu.

400x400 Gladde-slang
400x400 A_mistkopie

Radio Kootwijk

Hier Radio Kootwijk
Radioweg 1
7348 BG Radio Kootwijk

T: 055 - 519 16 65 (ma-vr 9-17uur)
Einfo@hierradiokootwijk.nl

 

Contact & bereikbaarheid

oplaadpunten

Blijf op de hoogte van Radio Kootwijk.
Meld u aan voor de voor de nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.