Omleiding naar Radio Kootwijk

Rijkswaterstaat zet deze maand de voorbereidende werkzaamheden in gang voor de vervanging van viaduct Hoog Burel.Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de Hoog Buurloseweg over het viaduct afgesloten vanaf maandag 17 oktober 07.00 uur tot uiterlijk 1 maart 2023. Er worden lokale omleidingen ingesteld.

Radio Kootwijk is alleen nog via Hoog Soeren te bereiken is. Wanneer u de snelweg A1 verlaat via afrit 19, volgt u de omleidingsborden B. De omleidingsroute kan hier en daar verwarrend werken. Ons advies is daarom om eerst in uw navigatiesysteem Hoog Soeren in te voeren. Eenmaal daaraan gekomen kunt u Radio Kootwijk invoeren. Wanneer u in het dorp Radio Kootwijk bent, gaat u op de splitsing rechtsaf. Na zo’n 500 meter gaat u rechtsaf richting het parkeerterrein. 

Het huidige viaduct wordt in het weekend van 4 november gesloopt. Voordat de sloop kan starten moeten diverse werkzaamheden langs de A1 en langs de omleidingsroutes worden uitgevoerd. De voorbereidende werkzaamheden bestaan onder andere uit het plaatsen van barriers en faunaschermen, het inrichten van het werkterrein en het aanleveren van materieel voor de sloop.

Om de sloop van viaduct Hoog Burel uit te voeren is de A1 in beide richtingen afgesloten tussen Kootwijk (afrit 18) en Hoenderloo (afrit 19) van vrijdag 4 november 20.00 uur tot maandag 7 november 05.00 uur. Het nieuwe viaduct wordt op dezelfde locatie opgebouwd. Het nieuwe viaduct is uiterlijk 1 maart 2023 beschikbaar voor alle verkeer en heeft dezelfde functies en wegindeling als het huidige viaduct.